Комисията по хазарта с нов грандиозен гаф - три от световните букмейкъри извадени тайно от "черния" списък

Комисията по хазарта с нов грандиозен гаф - три от световните букмейкъри извадени тайно от "черния" списък

Комисията по хазарта и нейния председател Иван Еничеров продължават да взимат меко казано скандални решения що се касае до световните букмейкъри. След внимателна проверка на сайта на комисията по хазарта бяха открити огромни аномалии, които, предвид стотиците хиляди евра в този бизнес, едва ли са допуснати случайно.

Както е известно, преди седмица комисията по хазарта се позова на решение на Софийския районен съд с председател Методи Лалов, с което се сложи началото на филтририрането в интернет като се забрани достъпа до 21 сайта за залагания.
Какво обаче се оказа. Според решението на съда сайтовете трябва да са 21, но не и според комисията по хазарта. Бърза справка от официалния сайт на Комисията показва, че сайтовете са само 20. Т.е. тя е изкарала от списъка един от сайтовете и то без каквъвто и да е правен довод, тъй като оттогава не е било провеждано заседание. Нещо повече. В двата списъка има фрапиращи липси. Например в списъка на съда са включени два сайта, които липсват от списъка на Комисията по хазарта. В списка на комисията по хазарта пък е включен букмейкър, който липсва в списъка на съда. За да стане ясно на всички обясняваме: двата списъка се разминават за цели три букмейкърски къщи.

Тук изниква въпросът за кого работи комисията - за българските граждани и легалния бизнес или за тото-мафията? Не можем да твърдим със сигурност каквото и да е, но тази грешка е твърде очебийна за да я подминем с лека ръка.


Още от БГ Футбол

Виж всички