"Завалиите" поискаха: Оставки в комисията по хазарта! Веднага!

"Завалиите" поискаха: Оставки в комисията по хазарта! Веднага!

България се обедини под мотото "Оставки в комисията по хазарта". От няколко дни насам във форумите и социалните мрежи се създават групи, чиято цел е да спрат безумията, които се вършат. Стотици българи се готвят да излязат на протест, за да изразят своето негодувание от своеволията на комисията.

Недоволните хора ще изразят твърдата си позиция, че законът трябва да бъде променен, тъй като в сегашния си вид той не работи за легалния бизнес, а за тото мафията. Те са категорични, че няма да отстъпят от позицията си и ще протестират пред сградата на комисията по хазарта докато техните искания не бъдат изпълнени.

Комисията по хазарта, начело с председателя Иван Еничеров стартираха скандално филтриране на легалните букмейкърски къщи и налагането на АСТА в България, което ще доведе до тежки последствия за страната.

Припомняме, че наскоро по време на специална пресконференция, Еничаров нарече хората, които залагат в интернет "завалии" и даде да се разбере, че въобще не го е грижа как нашите сънародници ще си вземат обратно парите. Не е тайна, че стотици хиляди левове на онлайн-играчи останаха блокирани в сайтовете, без възможност притежателите им да си ги изтеглят.

"Какво да ги правя завалиите? Те питали ли са ме, когато са залагали", заяви Еничеров. 

Междувременно днес стана ясно, че първата крачка относно искането за промяна е направена. Инициативният комитет с подписа на 58 души от цялата страна входира петиция. Входящият номер е 1545/24.06.2013 г., като сега се очаква среща с председателя на комисията. По закон комисията трябва да отговори в 30-дневен срок.

В следващите дни гражданите ще внесат петиция и в Министерството на финансите, с която искат да се промени облагането на онлайн хазарта и да се плаща данък не върху оборота, както е сега, а върху печалбата.

В настоящия момент данъкът е 15% върху оборота, практика, която не съществува никъде по света. Именно това накара интернет платформите да напуснат България.

Вижте тук изявлението на Сергей Станишев против АСТА!


Изявлението на депутата от БСП Антон Кутев по повод закона за хазарта прочетете тук!  

Ето линк на групата във Фейсбук  

Още от Булевард

Виж всички