Сър Алекс добави нови глави в автобиографията си, обяснява защо Мойс се е провалил

Сър Алекс добави нови глави в автобиографията си, обяснява защо Мойс се е провалил

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е добавил още глави към своята автобиография, чието ново издание ще бъде представено официално в четвъртък. Английските медии вече разкриха част от любопитните нови моменти.

В един от тях Фъргюсън отрича да има вина за провала на своя наследник Дейвид Мойс, тъй като според някои обвинения му е оставил "застаряващ" отбор. Сър Алекс настоява, че причините се коренят във факта, че Мойс е опитал да наложи по-консервативен и бавен стил на игра, който е бил срещу традициите на клуба.

Най-титулуваният мениджър в историята на английския футбол се дистанцира и от широко разпространеното схващане, че  единствено той е отговорен за назначението на Мойс, като подчертава, че изборът е бил демократичен и всички кандидати са били добре проучени.

"Причината, поради която Манчестър Юнайтед играеше на висока скорост, е, че футболистите са свикнали да работят по този начин. Ако поради някаква причината темпото се забавеше, аз щях да съм там на почивката и да се намеся. Щях да им кажа: "Това не сме ние". Играта на скорост никога не е била пречка за резултатите ни. Това бе нашият начин - енергия и решителност в последната третина на терена", пише Фъргюсън.

Още от Футбол свят

Виж всички