Фъргюсън: Мойс не оцени колко голям клуб поема

Фъргюсън: Мойс не оцени колко голям клуб поема

Сър Алекс Фъргюсън заяви, че Дейвид Мойс не е успял да оцени колко голям клуб поема и логично е бил уволнен от Манчестър Юнайтед през април тази година. В допълнението към автобиографията си легендарният шотландец разкрива, че сънародникът му Мойс, който го наследи на "Олд Трафорд" през лятото на 2013 година, е виновен за слабия изминал сезон, а не играчите. "Червените дяволи" останаха на седмо място в първенството, не спечелиха трофей и пропуснаха да се класират за европейските клубни турнири.

"Това бе огромен скок за него. Стилът, който налагаше той обаче, бе твърде бавен, а след всяка загуба нещата ставаха по-лоши. Срещнах се с Мойс след загубата от Сити с 0:3 и тогава коментирахме случилото се. Сезонът бе разочароващ. В действителност той осъзна, че този отбор не е за него. Но от всичко това пострада и неговото име", обяснява още сър Алекс.

72-годишният Фъргюсън се оттегли от кормилото на Юнайтед след 26 години начело на отбора, оставяйки тим, който току-що бе станал шампион на Англия. Решението да бъде заменен от Мойс обаче не е било само негово, а и на цялото клубно ръководство и е изглеждало като правилно в началото. Сър Алекс обаче оценява като грешка факта, че Мойс изцяло е сменил треньорски екип в Юнайтед, поставяйки свои хора, които преди това са били с него в Евъртън.

"Привличането на Хуан Мата през миналата зима даде надежди, че нещата ще тръгнат добре за Мойс. Но той бе притиснат от всички страни, а лошите резултати идваха един след друг. Познавам това усещане, тъй като през 1989 година аз бях в същата ситуация", пише Фъргюсън и допълва, че Юнайтед се е оказал
прекалено голям клуб за Мойс и логично е трябвало да настъпи промяна.

Още от Футбол свят

Виж всички