Борис Недялков: Надявам се на плавен преход от младежите към мъжете

Борис Недялков: Надявам се на плавен преход от младежите към мъжете

Борис Недялков спечели гласуването за "Спортен талант на публиката" на Еврофутбол за 2015 г., след като събра 1612 гласа. Така за трета поредна година видинчанинът намери място сред Спортните таланти на компанията.

"Да си призная честно, в началото не вярвах, че мога да стана Спортент талант на публиката. Когато отвориха конкурса за публиката, попитах няколко приятели дали ще ме подкрепят, те се съгласиха и дори споделиха линка за гласуване, за да ме подкрепят и техни приятели. Така събрах 1612 гласа, за което съм изключително благодарен на всички, които ме подкрепиха", каза за Sportal.bg Недялков.

"Еврофутбол са един неизменен партньор в спорта и приятел в живота. Чуваме се през годината, когато има различни спортни мероприятия, поздравяват ме за успехите, които постигам. Те са страхотни хора и от сърце подкрепят инициативите в спорта, раздават се докрай за това", допълни 22-годишният каякар. 

"Най-скорошното ми състезание ще е Световното първенство за младежи до 23 години в Португалия, където ще участваме с друг Спортен талант на "Еврофутбол" - Даниел Караколев. Там се надяваме да стигнем до финала и да борим първата петица. След това ще имаме Европейско първенство за младежи до 23 г. в Румъния, което ще е през септември", обяви състезателните си планове за годината Недялков.

"Надявам се на плавен преход от младежите към мъжете. Благодарение на подкрепата на "Еврофутбол" да проведа устойчива подготовка, която да повиши резултатите ми и да ме изстреля в елита при мъжете", допълни Спортният талант на публиката.

Той няма намерение да се отказва да гони квота за Олимпиадата в Рио, но все още не е ясно в коя дисциплина: "Това много зависи от представянето ни на Световното първенство, месец след това се разпределят квоти в Милано. След това ще направим пресмятане дали да участваме за квота в четириместния каяк или да се разпределяме в други екипажи." 

Още от Водни спортове

Виж всички