Гледай на живо

Северозападна Трета лига: Локомотив (Мездра) - Локомотив (Горна Оряховица) 1:0

Жени Раданова: Сигурна съм, че още в Рио ще имаме по-сериозни резултати на Спортните таланти

Жени Раданова: Сигурна съм, че още в Рио ще имаме по-сериозни резултати на Спортните таланти

Олимпийската медалистка в шорттрека Евгения Раданова, председател на Групата на съветниците в анкетата "Спортни таланти" на "Еврофутбол", изрази увереност, че съвсем скоро талантите ще постигнат големи успехи

"Изключително съм щастлива да видя новото поколение български спортисти, които ще бранят флага на България, вярвам в тях и, че ще вървят не само по нашите стъпки, а ще постигнат още по-големи успехи. Всички знаем, че ситуацията с базите в българския спорт е сложна, но искам да благодаря на "Еврофутбол", че вижда в българския спорт възможност за развитие и популяризиране", сподели Раданова по време на награждаването на "Спортните таланти на публиката".

"Вярвам, че подкрепата на "Еврофутбол" е изключително важна, тъй като това ги учи да бъдат отговорни, да знаят, че не само техните резултати са важни, а ги подкрепят институции и хора, които желаят българският спорт да върви нагоре. Сигурна съм, че още в Рио ще имаме първите по-сериозните постижения и в следващите години ще видим още по-голямо развитие", добави Раданова.

Легендата ни в шорттрека говори и по темата за допинг скандала с националния отбор по вдигане на тежести: "Със сигурност влиянието е нeгативно, защото всички хора, гледайки резултатите, мислят, че всички спортисти употребяват забранени стимуланти. Аз лично бих казала, че всеки спортист, състезател, треньор и ръководство преценяват дали ще се върви по този път.  Вярвам, че има и чист спорт, вярвам, че има високи спортни постижения с чисти препарати. Надявам се тези спортисти да бъдат реабилитирани, защото, доколкото следя случая, съставките, които са използвали, са били замърсени. Надявам се те наистина да бъдат реабилитирани, защото трудът, който са положили, е наистина голям."

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти