Още четирима станаха Спортни таланти на "Еврофутбол"

Още четирима станаха Спортни таланти на "Еврофутбол"

Още четирима станаха Спортни таланти на "Еврофутбол", след като на официална церемония в централния офис на българския букмейкър на 12.05.2015 г. Борис Недялков, Боряна Калейн, Гала Чалъкова и Елизабет Кирилова получиха символичните чекове със сумата на тяхното финансиране. Те бяха определени след проведено допитване до публиката в сайта на компанията от 20.04 до 06.05.2015 г.
   
Лично Евгения Раданова - олимпийската вицешампионка в шорттрека, бивш министър на младежта и спорта, даде чека със сумата от 3 240 лева на Борис Недялков (каяк), който спечели вота на публиката с 1612 гласа. "Поздравления! Пожелавам на Борис да прославя името на България“, каза тя в качеството си на председател на групата на съветниците, оценила кандидатурите по програма "Спортни таланти". Средствата ще са достатъчни Борис да осъществи пет тренировъчни лагера в България. "За мен е огромна радост да бъда за трета година Спортен талант на "Еврофутбол". Благодаря на всички 1612 човека, гласували за мен", каза щастливият каякар, който бе организирал мощна подкрепа в родния Видин.

Втора в гласуването е  Боряна Калейн (художествена гимнастика), която регистрира 1540 вота. Тя получи чек на стойност 3 824 лева от изпълнителния директор на партньорите по програмата - Фондация "Работилница за граждански инициативи" Илияна Николова, която заяви, че "Спортни таланти" вече се е превърнала в истинска кауза. "Хубаво е да имате цел, която да преследвате", допълни тя, обръщайки се към състезателите. Сумата на Боряна ще бъде изразходвана за закупуване на трика, провеждане на лагери в Страсбург и Кипър, за състезания в Босна и Херцеговина и в Берлин, и за възстановяване. "За мен е огромна радост да бъда избрана! Не очаквах! Благодаря на треньорката ми (Марияна Памукова – "Левски Триадица" – бел. ред), на съотборничките ми и на "Еврофутбол" за подкрепата", каза развълнуваната 15-годишна софиянка, която преди два дни се завърна с бронзов медал в многобоя при девойките от силния международен турнир в Корбей Есон (Франция).

Със силен финален спринт трета се нареди Гала Чалъкова, която е състезателка на 400 и 800 метра по лека атлетика. Тя събра 1515 вота за сумата от 3 122 лева от "Еврофутбол". 19-годишната габровка ще си обнови екипировката с нови шпайкове и тренировъчен екип, ще направи лагери на Белмекен и в Трявна и ще закупи възстановяване. Тя получи чека си от Екатерина Тонова – ПР на 'Еврофутбол", която й пожела успех. Гала от своя страна пък обеща, че ще гони поставените цели, а на Спортните таланти пожела много здраве и успехи.
   
Четвъртата в анкетата за "Спортен талант на публиката" – Елизабет Кирилова, пък замени избраният в началото на програмата Георги Цонов, с когото "Еврофутбол" и партньорите от Фондация "Работилница за граждански инициативи" не успяха да се свържат за подписване на договор за финансиране и съответно за старт на програмата. Елизабет (академично гребане) получи сумата от 2 940 лева, след като бе предпочетена от 987 посетители в сайта. Тя ще използва средствата за закупуване на пулсомер, за провеждане на три лагера в Пловдив и за възстановяване. "Много съм развълнувана. С тази подкрепа ще се боря още по-смело, за да постигна заложените резултати", сподели Елизабет, която е Спортен талант за втора поредна година. Чекът й бе връчен от Елица Иванова –  ПР на "Еврофутбол", която  й пожела да е все така борбена и целеустремена.

Чрез програмата си "Спортни таланти" "Еврофутбол" ще подкрепи общо 28 индивидуални спортисти на възраст от 14 до 24 години с общо 74 175 лева.
   
Пълният списък с всички Спортни таланти за 2015 година, техните постижения и цели, както и за какво ще бъде изразходвано финансирането от програмата можете да намерите тук.

Медийни партньори на програма "Спортни таланти" са вестниците Стандарт, Еврофутбол и Марица, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: sportal.bg, Viasport, bgathletic.com, dir.bg, actualno.com, sportline.bg, ngobg.info, winner.bg, chuime.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата Дарик, БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.

Още от Други спортове

Виж всички