Елизабет Кирилова: Мечтата ми е да стигна до Олимпиада

Елизабет Кирилова: Мечтата ми е да стигна до Олимпиада

Елизабет Кирилова попадна сред Спортните таланти на "Еврофутбол" за втора поредна година. През 2014-а тя беше избрана след първоначалния етап, а тази година се вмъкна в последния момент, след като лекоатлетът Георги Цонов отпадна от одобрените кандидати поради невъзможност на организаторите да осъществят връзка със състезателя. 

"Доволна съм, че ме избраха за Спортен талант за втора поредна година. Благодаря на хората, които гласуваха за мен, защото без всички тях нямаше да съм тук. Подкрепата на "Еврофутбол" ни помага много, едно огромно благодаря, защото в България има много малко хора, които правят такива неща за нас", сподели 17-годишната Елизабет в интервю за Sportal.bg.

На родената в Костинброд гребкиня й предстои участие на международна регата в Пловдив на 31 май, а по-късно през лятото квалификации за Световно първенство и републикански първенства.

Елизабет е уверена в силите си и вярва, че ще успее да се класира за големите форуми: "Вярвам, че ще успея да се класирам за Световното първенство. Имам огромни амбиции, моята мечта е да стигна до Олимпиада. Ако не отида в Рио, ще се опитам да стигна до Токио. Няма да се откажа, ще стигна върха - не олимпийския връх, а искам да постигна сериозни постижения."

От известно време Кирилова се е преместила да живее в Пловдив, тъй като условията за тренировки в академичното гребане там са най-добри в цяла България. Преди това се е подготвяла на Панчарево, но условията не са били подходящи и се е наложила промяна. 

Още от Водни спортове

Виж всички