Дот има да наваксва срещу Бингам

Дот има да наваксва срещу Бингам

Световният номер 10 Стюърт Бингам започна по чудесен начин участието си в 1/8-финалната фаза на шампионата на планетата по снукър в Шефилд. 38-годишният англичанин има преднина от 6:2 фрейма след първата сесия срещу носителя на трофея от "Крусибъл" през 2006 година Греъм Дот.

Първият фрейм бе за Бингам след серия от 64 точки. Във втория фрейм англичанинът отново се оказа по-съобразителен, въпреки че Дот се отчете с 44 точки и успя да увеличи аванса си - 2:0. Все пак 19-ият в света Дот записа партия срещу името си преди почивката и това се случи за 1:2 след брейк от 69 точки. Четвъртата част отново бе изпълнена с грешки и размяна на ролите, но отново Бингам излезе победител - 3:1.

След паузата все пак имаше по-добри точкови серии. Бингам спечели три от четирите партии, като се отчете със серии от 59, 48 и 100 точки в последния фрейм. Дот пък блесна с халф-сенчъри брейк от 68 точки в шестата част.

Втората сесия между двамата е тази вечер от 21,00 часа българско време, а третата е в събота от 16,30 часа. Играе се във формат 13 от 25 фрейма.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти