Шон Мърфи не остави съмнение в превъзходството си срещу Хъл

Шон Мърфи не остави съмнение в превъзходството си срещу Хъл

Световният номер 8 Шон Мърфи се класира за втория кръг на първенството на планетата по снукър, след като постигна категорична победа с 10:3 фрейма срещу Робин Хъл. Точно 10 години след триумфа си в "Крусибъл" Магьосника показва може би най-добрата форрма в кариерата си до момента.  
Англичанинът остави в статистиката четири халф-сенчъри брейка и две трицифрени серии. От своя страна, Хъл се отчете с четири халф-сенчъри брейка.

Откриващата сесия на двубоя завърши с преднина от 7:2 фрейма за Мърфи, като той блесна с брейкове от 97, 59, 101 и 62 точки. Хъл, който е 68-и в ранглистата в момента, записа две партии в този първи сеанс, като най-силните му серии бяха от по 52 точки. Във втората сесия ситуацията около зеленото сукно не се промени особено. Без да се стига до кратка почивка в сеанса Мърфи се поздрави с успеха. Той отмъкна 10-ата част, въпреки че финландският му опонент записа халф-сенчъри брейк - 8:2. В следващия фрейм Шон осъществи най-добър брейк от 43 точки за 9:2 и се доближи до победата. 40-годишният Хъл се отстрами с още една партия в сметката си, като този път той открадна фрейм под носа на съперника си. Краят на мача дойде с опит за 147 точки от страна на Мърфи, но той бе принуден да комбинира с розова и това провали плановете му за максимум. Все пак сенчъри брейкът бе факт - 111 точки за крайния резултат от 10:3. На 1/8-финалите Шон Мърфи ще се изправи срещу своя сънародник Джо Пери.

"За 13-а година играя тук и е невероятно, че все още я има тази тръпка. Все едно съм 9-годишен и идвам за първи път да гледам световното първенство. Да излезеш на тази сцена е истинска привилегия", заяви след първия си мач Магьосника.

"Когато бях на 22, мислех, че знам всичко за снукъра, за живота, за кацането на Луната. В крайна сметка стана ясно, че въобще не е така. В продължение на няколко години в играта ми сякаш имаше известно униние. Сега обаче съм по-добър от всякога. Доволен съм от представянето си и ми се искаше да играя възможно най-скоро отново. Все пак обаче има доста дълъг път до спечелването на турнира", завърши философски Мърфи.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти