Хигинс с преднина срещу Дзюнхуей

Хигинс с преднина срещу Дзюнхуей

Четирикратният световен шампион Джон Хигинс има преднина от 5:3 фрейма след първата сесия на двубоя от 1/8-финалите в "Крусибъл" срещу Дин Дзюнхуей. Шотландецът водеше с 5:1 и доминираше в първата половина на срещата, но във втората китаецът се възползва от грешките на опонента си и не позволи по-голяма разлика в резултата.

В първите две партии нямаше кой знае какви силни точкови серии, но все пак 13-ият в света Хигинс се пребори за тях - 2:0. В третата част Дзюнхуей изстреля сенчъри брейк от 135 точки и намали на 1:2. Преди кратката почивка 39-годишният шотландец показа безспорните си качества с последователни серии от 43 и 73 точки за 3:1.

След кратката пaуза Хигинс се пребори за още един фрейм, а най-добрата му серия бе от 46 за 4:1. В шестата част носителят на 26 ранкинг титли се възползва от "ин-оф" фаул на противника си. Хигинс навакса пасив от 55 точки в този фрейм и с брейк от 64 точки направи резултата 5:1 в своя полза. В последните две части от сесията Дзюнхуей наказа грешките на шотландеца и с брейкове от 67 и 94 точки намали пасива си на 3:5.

Двамата състезатели ще подновят игра днес в 16,30 часа българско време.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти