Джъд Тръмп не смята О'Съливан за фаворит на световното първенство

Джъд Тръмп не смята О'Съливан за фаворит на световното първенство

Бившият лидер в световната ранглиста Джъд Тръмп си осигури място на 1/8-финалите на първенството на планетата по снукър след успех с 10:6 фрейма срещу Сртюърт Карингтън. Така в следващата фаза в "Крусибъл" 25-годишният левичар от Бристол ще се изправи срещу представителя на Хонконг Марко Фу.
Непосредствено след успеха си Тръмп сподели каква е нагласата му за тазгодишното световно първенство, как е усетил първия си мач и кой е фаворитът в шефилдския театър според него.

"Ще продължа да бъда спокоен и уверен. Ще върша работата, за която съм тук и се надявам да продължа да играя по този начин, заяви световният номер 6. - Не искам да звуча пресилено, но знам, че ако запазя това ниво, имам добри шансове. Колкото по-напред стигнеш в турнира, толкова по-добре започваш да се чувстваш. В следващите два кръга човек намира точната форма", продължи англичанинът, който е финалист от "Крусибъл" през 2011 година.

"За мен Нийл Робъртсън е фаворитът за световната титла, каза още Тръмп. - Нийл и Марк Селби са двамата най-трудни съперници в схемата, но аз съм убеден, че мога да победя всеки. Има много състезатели, които играят добре и които виждат своите шансове. Дин Дзюнхуей и Джон Хигинс се връщат към формата си. Вместо да има трима или четирима изявени фаворити, този път са шест или седем. Мисля, че предстои много интересна надпревара. По отношение на първия мач мисля, че контролирах събитията срещу Стюърт. Не направих кой знае какви грешки. Той игра чудесно - по-добре от всеки друг, който някога съм виждал да дебютира на световно първенство. Заслужава поздравления за това. Във втората сесия просто трябваше да съм търпелив. Марко е труден опонент, но това е нормално за всеки един етап от турнира", завърши Тръмп, коментирайки следващия си опонент в Шефилд.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти