Томов скастри Вальо Илиев: Да говори по-малко (видео)

Томов скастри Вальо Илиев: Да говори по-малко (видео)

В ЦСКА няма забавени заплати към футболистите. Това обяви главният акционер на клуба Александър Томов. Силният човек на "Българска армия" посъветва Валентин Илиев да не говори много по този въпрос, защото не е синдикален лидер. Вчера, пред Sportal.bg, капитанът разкри, че има малко забавяне на парите, но това не е проблем.

Ето какво заяви "червеният" бос:

За заплатите в ЦСКА
Съветвам Валентин Илиев да говори по-малко на тема заплати. Той е капитан, а не синдикален лидер. Към този момент няма забавяне, такова може да има след 25-о число. Но ние сме съобщили на футболистите, това закъснение, което е почти постоянно, е обсъдено и договорено. Но това е малко закъснение на фона на всичко – продължаваме да изплащаме огромните стари задължения на клуба. Трябва да покрием лицензионните критерии. Просто трябва да се справим с наследството от безумното управление на бившите собственици. Но сме на финала.

Евентуалните изходящи трансфери
Това, което получавам като информация всеки ден, е много позитивно. Първата фаза е приключила, физическата подготовка, състезателите се влагат напълно, треньорът е доволен. Аз ще бъде в Анталия след 2 февруари, искам да гледам мача със Стяуа. Дотогава сигурно ще мога да обявя трансфери. До този момент има запитвания, но не и оферти. Не очаквайте много трансфери – може би един или два изходящи. Има засилен интерес към Тони Силва, към Серджиу Буш, донякъде към Тончи Кукоч, Борис Галчев, към други състезатели. Не желая да говоря за цени, тъй като в момента, утре, вдругиден ще има преговори. Всеки от играчите има някаква минимална цена, направена от външен оценител. Дали сме тези оценки и след това следват преговори. Но няма да падаме от първоначално посочените цени на играчите ни. Това е защото държа на някакви принципи в управлението. Каквато е оценката, такава ще трябва да я приемат и заинтересованите. В някои случаи, разбира се, може да се направят изключения. Вижте – борим се здраво с Лудогорец за титлата. И точно заради това не мисля, че ще се разделим с много играчи. Поне на мен не ми се иска. Тоест трансферите ни са свързани в даден смисъл – ако продадем един, няма как да продадем друг.

За Антон Карачанаков
За случая с Антон Карачанаков – който напусне ЦСКА, пропада. Дали е Карачанаков, Косоко, Гъргоров, няма значение. Ето го последния – имаше място в нашия отбор. Но повярва на някакъв псевдоагент и сега си търси отбор. Тони Карачанаков имаше голямо бъдеще в ЦСКА. Но напусна. Никой не го е търсил да се връща. ЦСКА да не е хан? Прав му път, сега юристите имат думата. Зад напускането му стоят пак интереси на агенти. Използваха формален акт, за да си тръгне. Хубаво, в ЦСКА не караме никого на сила да играе. Но ние сме спокойни, имаме предостатъчно футболисти.

За телевизионните права
Добре е, че се качват сумите и че ще има отделен телевизионен канал. Но трябва да има един обществен съвет, който да поеме напрежението и да защитава интересите на клубовете, пък нека Кирил Домусчиев да е собственик.

За клубната база
Процедурата за връщането на базата е стартирала. Благодарни сме много на спортния министър г-н Кралев. Ако всичко свърши успешно, това ще е първото правителство, направило нещо реално по този болен въпрос.


Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички