Две асистентки помогнаха на Пламен Константинов за победата над Германия

Две асистентки помогнаха на Пламен Константинов за победата над Германия

Специална подкрепа получи селекционерът на България Пламен Константинов преди внушителната победа с 3:0 над солидния отбор на Германия на старта на Европейското първенство по волейбол за мъже. Към щаба му преди мача с Бундестима се присъединиха двама помощник треньори.

Това всъщност бяха две малки момичета, обичащи волейбола – 12-годишната Биляна Величкова, която бе изтеглена първа в томболата "Седни на стола на Пламен Константинов", и 9-годишната й сестра Александра.

Най-голямото изживяване, което Българска федерация по волейбол подари на родните деца, бе шансът българчета да стоят на стола на селекционера на "лъвовете" по време на официалната загрявка преди мачовете ни на Евроволей 2015. Големите щастливци бяха изтеглени от национала Теодор Тодоров в томбола сред деца до 15 години по време на последната официална контрола на България преди  европейското срещу Сърбия.

Преди мача с Германия честта да е на игрището до българските национали се падна на 12-годишната Биляна, но до нея бе и второ попълнение към щаба на Константинов – по-малката й сестра. Макар да бе изключително концентриран преди тежкия мач с немците, българският селекционер за миг бе буквално разтопен от малките момичета. Минути преди мача, преди да се върнат на трибуните, двете "асистентки" се обърнаха към Константинов с простичката дума "Успех". Константинов ги прегърна, а след като момичетата му казаха, че им е харесало много да са край игрището, селекционерът им пожела един ден да са част от женския национален отбор на България.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти