Богдан Кючуков: Чехия и Холандия са под нашето ниво

Богдан Кючуков: Чехия и Холандия са под нашето ниво

Легендарният треньор Богдан Кючуков не очаква отборът ни да срещне трудности срещу Чехия и Холандия след показаното от нашите при победата с 3:0 над Германия на старта на Евроволей 2015 в София. Според него и двата тима, срещу които ще се изправим днес и утре, са далеч под нивото на водения от Пламен Константинов отбор.

"Наблюдавах внимателно мача помежду им, защото исках да знам какво очаква нашите момчета след теста "Германия". Холандия е атлетичен отбор, който разчита на блокада и сервис. Разпределителят им Нимир Абдел-Азис има кубински темперамент. Много е добър технически, но е и страшно предвидим. Още преди да е насочил топката вече се знае накъде ще я подаде.
България - Германия 3:0 
Чехите са приятен отбор, играят грамотно, но имат слабости в атака. Не би трябвало да имаме проблеми, освен ако сами не си ги направим. Опитът от годините показва, че след всяко подценяване берем горчиви плодове. Сигурен съм, че Пламен и щабът му са разузнали добре съперниците и са мотивирали отбора по най-добрия начин", коментира Кючуков, който изведе България до бронзовите медали на световното първенство през 1986 г.

"За мен беше изключително удоволствие да присъствам на мача с Германия. Отборът ни изнесе изключително представление пред тази невероятна публика. Дано да продължи да я радва. Пламен Константинов води безгрешно мача. Момчетата бяха безупречни, а звездата на Германия Георг Гроцер беше напълно обезличен. Може да се каже, че в този мач той беше кръгла нула. Но това е старо правило във волейбола  испорта - съперникът играе толкова, колкото му позволиш. Ние не позволихме на Германия да покаже каквото и да било", завърши Кючуков.

Още от Волейбол

Виж всички