Съдийско решение в полза на Кирьос разбуни духовете в Маями (видео)

Съдийско решение в полза на Кирьос разбуни духовете в Маями (видео)

Александър Зверев обвини съдията на стола Фъргъс Мърфи за поражението си с 4:6, 7:6(9), 3:6 от Ник Кирьос на четвъртфиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Маями.

Става въпрос за деликатна ситуация от първото разиграване в шестия гейм на решителния трети сет, когато лоб на Зверев падна зад линията. Лайнсменът (погрешно) отсъди "вътре", а Кирьос реши да пробва "хотдог" преди да поиска преглеждане на ситуацията с "ястребово око". Австралиецът очевидно беше сигурен, че топката е аут и не вложи много старание в удара си, преди да оспори отсъждането чрез технологията. Съдията на стола Мърфи обаче даде разрешение за "ястребово око" и повторението показа, че топката е аут, при което точката бе присъдена на Кирьос.

Именно този факт разгневи Зверев, защото австралиецът не би трябвало да получи правото да оспорва решение след като е изпълнил удар, а трябва да спре да играе и да вдигне ръка, за да индикира, че иска видеоповторение.
Изнервен от съдийското отсъждане, Зверев загуби подаването си и това се оказа единственият пробив в сета, който в крайна сметка бе спечелен от Кирьос и победата бе негова. "Вероятно ми коства мача току що. Знаеш го. Решението беше пълна тъпотия", сподели Зверев на съдията при размяната на полетата с Кирьос.

"Мастърс"-а в Маями гледайте само по Mtel Sport 1.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички