Вики Томова: В Австралия е най-хубавият турнир

Вики Томова: В Австралия е най-хубавият турнир

Виктория Томова остана очарована от участието си на Откритото първенство на Австралия. Миналата седмица тя за първи път игра в първия турнир от Големия шлем за годината. 21-годишната софиянка записа две победи в квалификациите.

Тя остана на крачка от основната схема, като проблеми с рамото повлияха на представянето й в третия мач в Мелбърн. Томова още се възстановява, но продължава да тренира в Австралия. Между тренировките Вики се засече с носителката на 22 титли от Големия шлем Серина Уилямс, която не отказа да се снима с нея.

"Това е най-хубавият турнир, на който съм била. Организацията е страхотна, сподели Виктория впечатленията си. - Само времето в Мелбърн много бързо се променяше - от страшна жега до дъжд и вятър. Не успях да стигна до основната схема, но изиграх три мача, които са ценен опит за следващите турнири."

Томова трябваше да чака над пет часа за началото на втория си мач поради изсипал се силен дъжд в Мелбърн. Срещата завърши късно вечерта, а на следващия ден игра в ранния следобед при много по-високи температури.Виктория е пристигнала в Австралия още за участието на турнира в Бризбън в първата седмица от годината сериозно болна, като не успя да се възстанови напълно от вируса до мачовете в Мелбърн. Въпреки това тя успя да играе на много високо ниво.

"Играх много добре и на трите мача, въпреки физическите проблеми. Имах доста тежки съпернички, коментира тя. - Играх агресивно, но стабилно, умно и търпеливо. Доволна съм. Двете японки, срещу които се изправих, бяха много дисциплинирани и издръжливи. Не се отказваха до последната точка".

В края на следващата седмица Томова ще играе в квалификациите на турнира с награден фонд 710 000 долара в Санкт Петербург, където ще участват и Елица Костова и Изабелла Шиникова. След това Томова и Шиникова ще заминат за Естония, където ще играят за България на "Фед Къп".

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички