Нурмагомедов е заплашен и от глоба, и от дисквалификация

Нурмагомедов е заплашен и от глоба, и от дисквалификация
Председателят на Атлетическата комисия на щата Невада Антъни Марнел коментира предстоящото заседание на организацията, която трябва да вземе решение за наказанието на Хабиб Нурмагомедов. Дагестанецът наруши правилата на UFC след грръмката си победа над Конър Макгрегър, като прескочи клетката и се сби с човек от антуража на съперника си.

"Задържахме хонорара на единия от двамата бойци, така че трябва бързо да преминем към конкретни действия в следващите два дни. В цялата ситуция има много различни нюанси. Човекът, който влезе в октагона и удари Макгрегър също заслужава наказание и аз съм длъжен да сезирам главния прокурор за действията му", каза Марнел.

"Нурмагомедов може да бъде наказан и с финансова глоба, и с дисквалификация. Мисля, че комисията ще вземе под внимание препоръката на главния прокурор. Боят трябва да си остане само в клетката. Има си правила и предстоящите решения ще бъдат съобразени с конкретните действия на бойците", добави Марнел.

Президентът на UFC Дейна Уайт пък отсече, че няма никакъв шанс Хабиб да вземе пълния размер на хонорара си за зрелищната битка и е много вероятно да забрана за срещи на територията на САЩ за срок от 4 до 6 месеца.

Още от Бойни спортове

Виж всички