Правилата пазят Нурмагомедов от отнемане на пояса, само Дейна Уайт може да го направи

Шампионският пояс на Хабиб Нурмагомедов може да бъде отнет единствено от президента на UFC Дейна Уайт след страхотното меле, което се разрази след битката с Конър Макгрегър. Дагестанецът спечели след събмишън в четвъртия рунд, но след това настъпи тотален хаос. Нурмагомедов прескочи октагона и атакува член от екипа на ирландеца. В същото време двама човека от екипа на Хабиб също прескочиха клетката и удариха Макгрегър, който още не знаеше къде се намира след душенето.

 

Унифицираните ММА правила, които са използвани от UFC и от Атлетическата комисия на щата Невада, нямат специална клауза при подобни инциденти. Единственото споменаване е, че от екипа на един борец нямат право да се намесват по какъвто и да е начин в срещата.

Тълкуването може да бъде много широко, защото реално двубоят беше приключил. Все още не е ясно дали нападателите на Конър реално са част от антуража на Нурмагомедов. Неговите действия също ще бъдат подложени на сериозен анализ. Почти сигурно той ще отнесе гигантска глоба от Атлетическата комисия на щата Невада за предизвикването на тотален хаос в залата, но вероятно санкцията ще бъде основно финансова.

В миналото Дейна Уайт е вземал решения да наказва пряко или косвено бойци, които са излезли от правия път. Единственият човек, на когото му се е разминавало, е Конър Макгрегър. Шефът на UFC е наясно, че ако отнеме пояса на Нурмагомедов, той трябва веднага да му даде шанс да си го върне обратно. Това може да стане в реванш срещу Конър Макгрегър или в насрочване на нов сблъсък с Тони Фъргюсън.

Втора битка с Макгрегър отново ще бъде невероятен удар за всички в компанията, защото ще бъдат изкарани десетки милиони долари.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти