Невероятно завръщане на Тони Фъргюсън - кръв и счупени кости на UFC 229 (видео)

С едни от най-лудите, най-бруталните и най-кървавите два рунда в историята на UFC се завърна в октагона знаменитият Тони Фъргюсън (24-3 ММА, 14-1 UFC). Една от най-популярните фигури в смесените бойни изкуства спечели с технически нокаут след отказване на противника Антони Петис (21-7 ММА, 8-6 UFC), чийто ъгъл развя бялото знаме, заради фрактура на ръката.


Сблъсъкът в лека категория от UFC229 бе точно преди основното събитие на галавечерта в зала "T-Mobile" в Лас Вегас между шампиона Хабиб Нурмагомедов и суперзвездата Конър Макгрегър.


Фъргюсън демонстрира отлично физическо състояние в първия си двубой след феноменално бързото възстановяване от операция на лявото коляно, провокирана от изродска контузия само шест месеца по-рано. Именно водещият му крак бе най-честата мишена на Петис в първия рунд, в който и двамата показаха добро движение и добро темпо в октагона, преди постепенно Фъргюсън да започне да притиска опонента си. "Капоейра"-киковете на Петис бяха атрактивни, както винаги, но той не ги пласира точно в нито един от двата опита, които бяха отговор на десен юмрук след завърнате от страна на Фъргюсън.


Петис първи повали съперника си в началото на втория рунд, но при една от атаките си към клинч и близка дистанция получи рамо в главата, като съответно започна да кърви от десния ъгъл на лицето, точно където започва линията на косата му. Фъргюсън също бе в беда и доста наранен, като от челюстта му също първоначално шурна обилно количество кръв.


След хай кик в главата на Фъргюсън раната на Петис бе третирана от медицинските лица в ъгъла му, а после битката продължи отново по атрактивен начин - близка дистанция, кървави опоненти и високо темпо. Петис изглеждаше, че започва да се уморява, а канонадите на Фъргюсън не спираха. Преди началото на третия рунд обаче от екипа на Петис обявиха, че се отказват от продължаване на мача, заради фрактура на ръката, при което Тони бе обявен за победител.

Гледайте на 14 май галавечерта, в която Кубрат и Тервел Пулеви ще се качат на един и същи ринг, само в платформата FITE.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти