UFC забрани на Макгрегър да се бие поне един месец

UFC забрани на Макгрегър да се бие поне един месец

Конър Макгрегър (21-4) няма право да се бие в октагона в галавечер на UFC до 6 ноември тази година, стана ясно от традиционните медицински забрани след събитията от най-популярната ММА верига. За разлика от него, шампионът Хабиб Нурмагомедов (28-0) не фигурира в листа, което отново показва колко убедителна е била победата на руснака.

Разбира се, един месец принудително отсъствие поради медицински причини е съвсем протоколна дейност от страна на лекарския екип на UFC. Макгрегър дори е сред най-леко отървалите се бойци след UFC 229, тъй като подгряващите двубои - особено на Тони Фъргюсън с Антони Петис и на Дерик Люис с Александър Волков - бяха доста по-брутални и по-кървави.

Самият Петис очаквано е с най-голямо принудително отсъствие след докладите на медицинската комисия. Той е извън строя до 5 април 2019 година, или докато фрактурата на носа му не е напълно излекувана и той не получи медицинско разрешение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on Oct 9, 2018 at 3:22am PDT

Доминик Рейес също е с такава забрана - до 5 април 2019 година, въпреки че нокаутира в последните секунди Овинс Сен Прьо в Лас Вегас. Той има фрактура на левия крак и може да се върне по-рано единствено с разрешение на ортопед.

Нокаутраните Сен Прьо и Волков са отстранени до 6 декември 2018 година, за да се възстановят от тежките поражения.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти