Брутален нокаут и горещи топки подгряха Конър - Хабиб (видео)

"Дерик, защо си свали гащите след края на двубоя?" Това попита знаменитият коментатор и анализатор на UFC Джо Роугън, който провеждаше интервютата на октагона по време на битките от UFC 229 в Лас Вегас. "Защото ми беше горещо на топките", отговори невъзмутимо Дерик Люис (21-5 ММА, 12-3 UFC) и веднага се превърна в още по-популярен в социалните мрежи.

А Люис тъкмо бе постигнал впечатляваща победа с брутален нокаут от губеща позиция срещу Александър Волков (30-7 ММА, 4-1 UFC) в един от подгряващите сблъсъци в зала "Т-Mobile" преди в клетката един срещу друг да се изравят

Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов в мегадуел, за който ще се говори дълго

.

През почти пълното времетраене на трите рунда Волков водеше по точки и видимо бе в по-добра позиция в октагона, но точно 11 секунди преди последния гонг Люис направи това, което прави най-добре. Мощно дясно кроше разклати руснака и опонентът му се възползва от шанса си, поваляйки го на земята и продължавайки да го налага и с двете ръце. Тъй като след един от ударите Волков удари главата си в пода и не бе сигурно дали е в съзнание, реферът моментално присъди нокаут в полза на Люис.

Волков може да съжалява за пропуснатата победа, защото се задоволи с търсене на победа по точки, макар и убедителна към злощастния за него момент в края. Той така и не натисна и не опита да довърши съперника и да запише нокаут, оставяйки го дори очевидно да събира сили за финален щурм в края на третия рунд.

Люис се посипа със слава с невероятния обрат на самия финал и освен прословутата си сила на ударите, показа и достатъчна издръжливост да остане цял и конкурентоспособен, въпреки побоя, нанесен от Волков в по-голямата част от двубоя.

Гледайте на 14 май галавечерта, в която Кубрат и Тервел Пулеви ще се качат на един и същи ринг, само в платформата FITE.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти