Макгрегър не повдигна обвинения и хората на Хабиб бяха освободени

Конър Макгрегър е причината трима души от антуража на Хабиб Нурмагомедов да избегнат затвора.

Тримата бяха арестувани след разразилия се масов бой на октагона и на трибуните след сблъсъка между руснака и ирландеца. Президентът на UFC Дейна Уайт първоначално бе убеден, че те ще прекарат време в затвора, но трябва да благодарят на Макгрегър, че това няма да бъде факт.

"Те бяха освободени, защото Конър не повдигна обвинения", каза Уайт.

Все пак Уайт уточни, че въпреки липсата на обвинения, няма да остави инцидента да се размине без последствия.

27 Хабиб Нурмагомедов задуши Конър Макгрегър на UFC 229

 

Смята се, че двама от тримата задържани са бойците от UFC Ислам Махачев и Зубайра Тухудов, които "никога повече няма да се бият", обяви босът на UFC.

Тухугов по принцип трябва да се бие в едно от главните събития на UFC Fight Night 138, където трябва да срещне съотборника на Макгрегър Артьом Лобов.

Именно Лобов бе човекът, който започна целият скандал през април, завършил с атаката на Макгрегър срещу автобус, пълен с бойци на UFC.

Атлетическата комисия на Невада вече е започнала разследване на случилото се, а Уайт загатна, че въпросните бойци могат да имат проблеми с визите си оттук насетне. "Ще видим какво ще се случи. Правя това от 18 години и не мога да съм по-разочарован. Дори не съм ядосан. Просто съм много разочарован."

Гледайте на 14 май галавечерта, в която Кубрат и Тервел Пулеви ще се качат на един и същи ринг, само в платформата FITE.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти