Хабиб даде своята версия за въргала след двубоя

Шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов (27-0) даде кратко обяснение на предизвикания тотален хаос след края на суперсблъсъка му с Конър Макгрегър (21-4), който той спечели по крайно убедителен начин със събмишън в четвърти рунд. Фокусът обаче се измести върху безредиците в зала "Т-Mobile" в Лас Вегас, защото Хабиб прескочи оградата, за да се саморазправя физически с Дилън Данис (от антуража на Макгрегър). Хора от екипа на дагестанския борец пък нахлуха на октагона и нападнаха все още съвземащия се ирландски нокаутьор, а впоследствие бяха арестувани за действията си, но и бързо пуснати, след като Конър не повдигна обвинения.


"Извинявам се на Вегас и Атлетическата комисия на Невада. Не беше най-добрата ми страна, знам. Но аз съм човек. Но защо говорите само за това, че съм прескочил оградата? Той говори глупости за мен, за религията ми, атакува автобуса, а се говори само, че съм прескочил оградата?


Баща ми ме е учил на уважение, но ви казах и преди, че той е машина за предаване. Видяхте и днес, че го поставих в положение, в което можеше само да се предаде - целият му екип е такъв. Аз съм шампионът, виждате поясът ми.


Искам да променя спорта, разберете ме, не може да се намесва религията, не може да намесва баща ми! Това, което се случи, ме кара да съм горд, защото съм непобеден и неоспорим шампион. Баща ми ще ме набие, когато се прибера вкъщи, ясно ми е. И само последно, понеже стана голям проблем и че Владимир Путин се снимал с Конър... Путин току що ми се обади да ми честити победата. Още веднъж се извинявам на Невада", каза Нурмагомедов и благодари на събралите се журналисти, без да отговаря на повече въпроси.

Още от Бойни спортове

Виж всички