Бащата на Хабиб: Аз ще го накажа по-сурово от UFC

Бащата на Хабиб: Аз ще го накажа по-сурово от UFC

Бащата на шампиона в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов - Абдулманап - се изказа изключително критично към постъпката на сина си след победата му над Конър Макгрегър в мегадуела от UFC 229.

“За Хабиб трябва да има най-тежкото наказание. Аз съм му много ядосан за постъпката. За мен преди всичко трябва да има дисциплина. В октагона можеш да правиш каквото си искаш, но извън него има цивилни, има деца, жени, други хора”, сподели Абдулманап пред вестник “Известия”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on Oct 8, 2018 at 2:35am PDT

“Няма да укорявам нито Тухунов, нито Абубакар, нито Ризван”, продължи той, визирайки тримата души от антуража на Хабиб, които бяха арестувани, защото участваха в последвалия бой с Конър Макгрегър и хора от екипа му. “Няма да укорявам и Емирагаев, който удари няколко пъти Макгрегър, защото това се случи в октагона, а това е място за спектакли. Всичко извън октагона обаче трябва да бъде мирно - бийте се в октагона!

Хабиб обаче се измъкна от човек от охраната, покатери се и прескочи оградата. И все пак онзи човек (Дилън Данис) сам провокира тази ситуация, защото обиди и мен, и Хабиб, и екипа му, и религията ни. Но все пак реакцията на Хабиб прекрачва границите. Аз също съм отговорен, защото това е моят екип. Аз ще накажа Хабиб много по-сурово от UFC”, завърши Нурмагомедов старши.

Реакцията му не бива да изненадва никого, защото още на пресконференцията Хабиб си каза чистосърдечно, че баща му “ще го набие”, когато се прибере вкъщи.

 

Не е ясно как ще бъде наказан от UFC Хабиб, който засега единствено не е получил хонорара си (2 милиона долара) за двубоя с Макгрегър, но санкциите могат да бъдат от финансови до отнемане на шампионския пояс, а отделно евентуално и забрана за престой в САЩ.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти