Тереза Мей: Цялата страна се гордее с представянето на националния отбор

Тереза Мей: Цялата страна се гордее с представянето на националния отбор

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че цялата страна се гордее с представянето на националния отбор на Англия на Световното първенство по футбол, въпреки поражението на полуфинала от Хърватия снощи. Това обяви самата Тереза Мей в личния си профил в “Туитър”.

”Не се получи този път, но това беше едно велико постижение, което накара цялата страна да изпита гордост”, написа Мей в интернет-пространството.

В същия туит тя съобщава, че в събота по време на мача за 3-ото място, ще издигне над резиденцията си на Даунинг стрийт 10 в Лондон флагът на Англия - Кръстът на Сейнт Джордж на бял фон. В събота Англия ще се опита да вземе едва вторите си медали от Световно първенство в директен сблъсък с Белгия.

Още по време на мачовете в груповата фаза Мей съобщи, че ще издигне флага на Англия заедно с този на Великобритания, наричан Юниън Джак, през въпросните 90 минути. A след успешния осминафинал срещу Колумбия премиер-министърът реши изобщо да не сваля знамето. Ден по-късно тя заяви, че когато пътят към титлата приключи на Мондиал 2018, флагът на Англия ще бъде свален до мача за 3-ото място, когато отново ще се издигне само за два часа или малко повече игрово време. Въпросната среща е на 14-и юли в Санкт Петербург.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички