Бившият волейболен национал на България Матей Казийски направи коментар на премеждията, които преживя Радостин Стойчев в Модена. Както е известно, волейболистите на тима въстанаха срещу специалиста и в телевизионно интервю възнегодуваха срещу тренировъчния процес.

В интервю за NOVA Казийски каза, че за съжаление всички са потърпевши в тази ситуация и сподели, че според него е трябвало случилото се да бъде избегнато, заради лошия имидж, който създава на всички замесени.

„Чухме се с Радостин. Това е ситуация, която според мен трябваше да бъде избегната, заради лошия имидж, който се създава на всички замесени. Не знам защо и как се е стигнало до тези решения и да се стига до телевизионни кампании срещу треньора, но тези неща се решават вътре в един отбор и се решават по-бързо, без да има такива грозни сцени. За нещастие, потърпевши са всички“, коментира Казийски.

„Как ще се реши ситуацията в бъдеще, нямам представа. Знаете ситуацията е сложна, от гледна точка на договорни отношения, на създаване на нов отбор след една такава фрапантна смяна. Фактически, негатив за всички замесени. По принцип това не е хубаво да се случва. За съжаление, не мога да коментирам имали ли са основание играчите на Модена. Не съм бил включен. Познавайки Радо малко се преувеличават нещата. Но след като не съм вътре в една ситуация, не мога да дам реално оценка. Честно казано, моето лично мнение е, че цялата тази публичност, която се даде бе „черешката на тортата“ и всичко е нещо тръгнало от клуба като цяло и завършило по този начин. Според мен не е този начинът и не е правилно така да се случат нещата“, каза още волейболистът.