Бившият волейболен национал на България Матей Казийски коментира бъдещето си кариерно развитие в специално интервю пред NOVA. Той заяви, че сериозно се замисля върху възможността да продължи кариерата си в полския шампионат. Клуб от страната, чието име не бе споменато, обмисля трансфер на българина, който обаче разкри, че все още няма конкретна оферта.

Междувременно Казийски призна, че се намира в етап на преговори с досегашния тим от Япония – ДжейТЕКТ. Той коментира, че очаква в края на лятото да има повече яснота.

„В Япония се чувствах много добре. Изключително добре от всяка гледна точка – и като личен живот, и като начин, по който ме приеха в клуба, страхотно изживяване и като култура, и като волейбол. Там волейболът е различна философия. За тях този спорт не е професионален спорт. Мисля, че става дума като цяло за спорта. Това е нещо хубаво. Спортът е, за да развлича, за здраве и сила. Въпросът е да се представиш добре, независимо от резултата“, започна Казийски.

„В момента съм в процес на обсъждане на моя договор за догодина в Япония. Предполагам сте чули, че има интерес към мен от страна на полски клуб, но все още няма нищо конкретно. Нямам новини все още. Има силен интерес от Полша. Тази държава е интересна дестинация за мен. За първи път има интерес към мен от там. Това ме радва и там винаги е било хубаво място за волейбол. Феновете са невероятно активни и волейболът е на престижно ниво. За мен е нещо интересно и ново. Предизвикателство е и сериозно се замислям върху този вариант“.

„Изкарах три години в Япония, но лека-полека е време да се преориентирам. Дали ще стане сега или малко по-напред във времето – това е въпрос на възможности и решение. Но смятам, че времето ми да се замисля за завръщане в Европа е дошло. От друга страна, пак казвам Полша е интересна сцена, място, което ми харесва и ми се иска да постигна добри резултати. За мен ще е интересно“, каза още Казийски, който сподели, че очаква в края на лятото да има повече яснота за бъдещето си.