Гледай на живо

ЕВРО 2024: Испания 0:0 Италия

Матей Казийски: Целта ми е да спечелим всичко!

Матей Казийски: Целта ми е да спечелим всичко!

Българският волейболист Матей Казийски подписа договор с отбора на Сточния (Шчечин).

Полският тим, който е спонсориран от корабостроителницата в града и преди седмица нае Радостин Стойчев за спортен директор, има сериозни цели. “Целта за новия сезон е ясна - трябва да спечелим всичко”, заяви Матей Казийски в първото си интервю като играч на тима от Шчечин.

- Играли сте в много страни и много първенства, сега е време за Полша...

- Мисля, че полската Plus Liga  е много силна и интересна лига, а най-добрата й реклама са невероятни фенове. Много пъти съм играл с полски отбори с националния отбор на България или в Шампионската лига, затова изпитах тази обстановка на собствения си гръб и преживях атмосферата, която преобладаваше по време на срещите. Наистина ми направи голямо впечатление и винаги имах идеята да играя тук някога. Радвам се, че сега имам такава възможност

- Вече имахте възможност да играете заедно Лукаш Жигадло в Тренто, а сега отново ще бъдете съотборници. Какво си спомняте от съвместната работа с полския разпределител?

- Лукаш ми е близък приятел, така че ще е удоволствие за мен да съм отново в един отбор с него. Той беше този, който направи първия контакт с мен. Обади ми се и каза, че в Шчечин е създаден много интересен проект. Неговото присъствие в клуба е голяма привилегия за мен. Много съм щастлив, че отново ще си помагаме и се надявам, че ни очаква фантастичен сезон.

- Вече имахте няколко разговора с Михал Гогол. Какви са първите ви впечатления за нашия треньор?

- Първите впечатления са много положителни, защото мисля, че не само има добри идеи, но и наистина разбира от волейбол. Засега съм разговарял с него, главно като човек. Сега чакам да видя как работи и като треньор. Струва ми се обаче, че това ще бъде едно много успешно сътрудничество и че ще работим добре заедно.

- Колко важно за Вашето решение да приемете офертата на Сточния (Шчечин) имаше Радостин Стойчев, който е спортен директор на клуба?

- Интересно ми беше да играя в Шчечин, още преди Радостин Стойчев да бъде обявен за спортен директор. Пристигането му, разбира се, бе важен фактор при вземането на окончателното ми решение. Имах удоволствието да работя с него от много години и знам, че той е изключителен експерт. Преди това е работил като треньор, сега е спортен директор. Той е истински професионалист и затова съм убеден, че присъствието му ще помогне в различни аспекти на правилното функциониране на клуба.

- Вие вече сте спечелили много купи, медали и индивидуални награди в кариерата си. През цялото време ли изпитвате същия глад за победи, както преди 10 или 15 години?

- За да бъда честен, още по-голям е. Това, което успяхме да направим през последните години е нещо от миналото. Сега е времето за Полша или началото на съвсем нова глава в живота ми. Щастлив съм и съм развълнуван, че ще мога да се покажа моята сила  е една нова, много силна лига. Моята цел за предстоящия сезон е проста: Трябва да спечелим всичко! Задачата ще бъде трудна, защото тук има много  силни отбори, но ние искаме да се конкурираме с тях. Не съм дошъл тук само, за да участвам в първенството, искам титли. Не се интересувам само от участието, а от тежки тренировки и победи.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички