Дончич: Мога да играя на четири позиции и харесвам ЛеБрон

Дончич: Мога да играя на четири позиции и харесвам ЛеБрон

Считатният за сигурен избор в Топ 3 на тазгодишния Драфт на НБА Лука Дончич даде интервю за Yahoo Sports, в което заяви, че няма търпение да дойде времето, в което ще заиграе в САЩ. В момента 19-годишният гард е на финалната права на сезона с Реал (Мадрид), като по-рано през годината спечели Евролигата и междувременно бе избран за MVP на редовния сезон и на Финалната четворка.

Сега Лука и Реал са само на победа от още една титла - тази на испанската Лига АСВ, където водят с 2-1 във финалната серия срещу Баскония. Словенецът привлича интерес от множество НБА отбори, а Финикс, Сакраменто и Атланта дори изпращаха свои хора в Испания, за да се уверят в уменията му на живо.

“Ако забия през ЛеБрон, то спокойно мога да се откажа. Шегувам се, разбира се. Но нямам търпение да дойда в САЩ”, каза Дончич пред Yahoo Sports.

“Предпочитам да играят пойнт гард, топката да е в ръцете ми и да създавам възможности за другите. Силата, която имам пред всички останали е това, че мога да играя на четири позиции - от 1 до 4. Винаги излизам с мисълта да направя съотборниците си по-добри. Бих направи всичко за отбора си. Щастлив съм, когато играя като плеймейкър, всичко е по-лесно. Мога да създавам възможности за останалите”, разказва Дончич.

“Обичам да играя пикенрол с топката и да подавам. От самото начало винаги съм искал да бъда пойнт гард”, добавя перлата на Реал.

Един от най-добрите плеймейкъри, играли в НБА, също се изкаа ласкаво по адрес на Дончич. Стив Неш определи словенската сензация като “талант, за който всеки мечтае”. Канадецът похвали лидерството му, както и това, че е може да пази няколко позиции и разполага с манталитет на победител.

“Любимият ми играч е ЛеБрон. Невероятен е. Може да играе на всички позиции, дори и като център. Нямам нищо против, ако бъда сравняван с него”, продължава Дончич.

“Всичко се случва изключително бързо. Първо, играя в представителния отбор на Реал, редом до играчи с 15-години по-големи то мен, а сега идва ред и на този скок”, обобщава кариерата си до момента Лука.

"Чак след новобранския ми сезон ще можем да кажем кой е направил грешка, като не ме е избрал в Драфта. Трябва да го покажа с играта си.", завършва Дончич, който ще пътува до Ню Йорк за Драфта на 22 юни, стига Реал да затвори финалната серия с Баскония тази вечер.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти