На прощаване: Дончич вкарва като Наваро (видео)

На прощаване: Дончич вкарва като Наваро (видео)

Лука Дончич спечели втори трофей за сезона с Реал (Мадрид), добавяйки титлата от испанската Лига АСВ към тази от Евролигата, която “белите” взеха през месец май. 19-годишният словенец вкара само 8 точки в мач №4 от финалната серия срещу Баскония, като е твърде вероятно това да са последните му минути с екипа на Реал, след като се очаква в четвъртък той да бъде избран сред първите в Драфта на НБА.

Талантливият гард обаче стана автор на най-доброто изпълнение на вечерта, вкарвайки тройка от един крак в последната секунда на едно от нападенията нсвоя тим, повтаряйки запазената марка на легендата на големия съперник на Реал - Хуан Карлос Наваро от Барселона.

Словенският тийнейджър завършва сезон 2017/2018 със средно 12.8 точки, 5.0 асистенции, 5.7 борби и 0.4 чадъра в 28 двубоя от Лига АСВ, постигайки среден коефициент на полезно действие от 19.3 пункта. Дончич бе избран за “Изгряваща звезда” и “Най-полезен играч на сезона” в Испания, печелейки същите два индивидуални приза и в Евролигата, където обаче грабна и отличието за “Най-полезен играч” на Финалната четворка.

Още от Баскетбол

Виж всички