Багата: Спарингите с Нгану бяха доста интересни

Багата: Спарингите с Нгану бяха доста интересни

Благой Иванов - Багата ще направи завръщането си в клетката на UFC на 30-ти май, когато ще вземе участие в подглавната битка на състезанието UFC on ESPN 9.

Българският боец в тежка категория ще се изправи срещу бразилеца Аугусто Сакай. Багата за последно се изправи срещу Дерик Люис и се представи много добре, но загуби със съдийско решение в изключително оспорвана битка, която дори самия Люис се съмнява, че е взел.

Сакай пък е в серия от 5 поредни победи, 4 от които са с нокаут, което си е сериозно изпитание за Багата. Той обаче добре е проучил опонента си и се е подготвил за всичко, което може да го изненада:

"Всичко в подготовката мина нормално," сподели Багата за MMA.BG. "Готов съм за битка. Тренировъчния лагер премина добре. Противникът ми има добра игра в стойка, но мисля че е по-бавен от мен. Като цяло ще стане интересна среща."

Иванов бе част от лагера на най-голямото страшилище в тежката категория на UFC, Франсис Нгану и със сигурност тренировките с него са дали своя принос за подобряване на играта на българския боен атлет.

 

Но какво е чувството да си сам в клетката срещу гигант като Хищника?

"С Франсис сме тренирали много пъти - още от началото, когато пристигна в Лас Вегас. Той е доста сериозен противник. По време на спарингите трябва да си постоянно нащрек, защото има много тежък удар. Доста интересни спаринги ставаха с него."


Събитието на UFC на 30-ти май е едно от малкото големи спортни мероприятия, които се провеждат по време на пандемията от коронавирус, която наскоро премина пика си в САЩ. Въпреки всички трудности президентът на UFC, Дейна Уайт прави невъзможното, за да гарантира гладкото провеждане на събитията, както и безопасността на всички участници.

Багата сподели, че всеки ден се правят тестове на бойците и процедурите са доста стриктни.

"Когато се настанихме в хотела всички бяхме тествани за коронавирус. Всеки ден ни проверяват температурата - на мен и на целия ми отбор. Ще ни правят и още един тест преди кантара. В хотела има много охрана и не се допускат никакви външни лица, като целия хотел е запазен само за UFC. Има малко повече мерки за сигурност от обичайното."

Тази битка на Багата е 5-та за него в UFC и предпоследна от неговия договор. 33-годишният боен атлет се закани да остави сърцето си в клетката за победа.

"Ще дам всичко от себе си, за да победя и да зарадвам своите фенове."

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички