UFC залагат на по-малка клетка за повече екшън

UFC залагат на по-малка клетка за повече екшън
Събитията, които ще провежда UFC в своя институт Апекс в Лас Вегас, ще бъдат в по-малка клетка, което да гарантира по-малко бягане и дистанция и съответно повече екшън.
Първото такова събитие ще бъде на 30 май, с главна битка между Тайрън Уудли и Гилбър Бърнс, а Благой Иванов багата ще бъде в подглавната среща. 
Реферът Джон Макарти сподели, че въпреки че в института е имало място за голяма клетка, от UFC са решили умишлено да сложат по-малка.
"Екипът на UFC добре знае, че там можеше да се разположи 9-метрова клетка. Но те предпочитат 7-метрова, защото е предпоставка за повече екшън. Бойците харесват 9-метровата заради повечето пространство. 7-метровата е от дните на WEC и Джо Силва харесва това. Просто въпрос на предпочитания е." Размерът на клетката е от голямо значение, особено за бойците. По-малкия размер ги принуждава да правят размени по-често и имат по-малко пространство за движение, което би довело да увеличаване на процента на приключвания на срещите преди края на редовното време.

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти