Притесненията на играчите могат да отложат рестарта на Висшата лига

Притесненията на играчите могат да отложат рестарта на Висшата лига
Британското правителство с категорична позиция относно тренировките
Британското правителство с категорична позиция относно тренировките

Заплануваният "План рестарт" на Висшата лига може да се забави с поне една седмица заради притесненията на играчите от английския елит, пише "Гардиън".

Според изданието двете срещи между капитаните и мениджърите на 20-те отбора с официални лица на лигата са преминали при серия от разменени реплики на висок тон и различни позиции. Преди това футболистите не са имали възможност да изразят притесненията си около безопасността си, свързани с протокола за завръщането на мачовете, като чрез тези срещи те са успяли да изкажат своето безпокойство. Така очакваното подновяване на сезона на 12 юни сега изглежда по-малко вероятно, докато вече е възможно това да стане седмица по-късно.

Въпреки опасенията на играчите, протоколът е близо до финализиране. Има обаче и други неясни неща, които да се уточнят преди да се пристъпи към възобновяването на играта. Сред тях са начинът на протичане на тренировките, както и къде и как да се провеждат мачовете. Във Висшата лига също така имат и повод за облекчение - няма нужда тези детайли да бъдат изяснени преди края на месеца. Както е известно, от УЕФА бяха поставили срок до 25 май на европейските първенства да представят плана си за подновяване на сезона. Оказа се, че европейската централа не разчита да получи цялостни концепции до тази дата, а е достатъчно да има индикации за потенциалния план за действие на футболните асоциации и лиги.

Още от Футбол свят

Виж всички