Бейзболът се завърна тихомълком в Южна Корея (видео)

Бейзболът се завърна тихомълком в Южна Корея (видео)

Професионалната бейзболна лига на Южна Корея (KBO) обяви, че ще открие своето отложено първенство на 5 май. И без да губи нито един ден, още вчера възобнови предсезонната подготовка на отборите.

Във вторник всички десет тима от KBO изиграха първите си тренировъчни двубои от повече от месец. И петте мача се проведоха пред празни трибуни и при извънредни мерки за хигиена заради страха от евентуално разпространение на коронавируса.Всички съдии носеха предпазни маски и ръкавици на полето, а някои треньори стояха с маски и в дъгаута. Голяма част от бейзболистите пък бяха сложили допълнителни нашивки на своите шапки, гласящи Corona 19 Out.

Всички фотографи и ТВ оператори бяха заели позиции далеч един от друг и далеч от скамейките на тимовете, на места, които обичайно са предвидени за публиката. Всеки влизащ на стадионите беше проверяван на входа за симптоми чрез безконтактен термометър.КВО е първата професионална бейзболна лига, която предприе ефективни стъпки към възобновяване на мачовете. Пролетните тренировки в Корея бяха прекъснати на 14 март, а планираният за 28 март ден на откриването беше отложен.

Решението за рестарт, разбира се, идва с куп ограничения, като на първо време феновете ще могат да гледат любимите си отбори само по телевизията. От лигата обаче са на мнение, че "някакви условия за игра са по-добри от никакви".

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти