МЛБ стартира най-рано в средата на май

МЛБ стартира най-рано в средата на май

Сезон 2020 в Мейджър лийг бейзбол ще започне най-рано в средата на май. Това стана ясно снощи, часове след като федералното правителство на САЩ забрани провеждането на публични събития с повече от 50 души през следващите осем седмици.

След конферентен разговор с шефовете на 30-те отбора в лигата комисионерът на МЛБ Роб Манфред обяви: "Във връзка с тази препоръка денят на откриването на редовния сезон се отлага. Към този момент няма да насрочваме конкретна нова дата, а първо ще изчакаме да проследим развитието на ситуацията. Клубовете остават с намерението да изиграят колкото може повече мачове, когато първенството започне."

Заради мълниеносното разпространение на коронавирус в края на миналата седмица МЛБ спря мачовете от пролетните тренировки във Флорида и Аризона и обяви, че отлага "с поне две седмици" началото на сезона, предвидено за 26 март. От клубовете коментираха, че се нуждаят от още "две до четири седмици" допълнителна подготовка, преди да са готови за старт на шампионата.

По силата на споразумение между лигата и профсъюза на играчите (MLBPA) беше позволено на бейзболистите сами да преценят дали да останат в лагерите, или да се приберат у дома. Някои клубове обаче не се съобразиха с това и казаха на своите състезатели да напуснат пролетните бази.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти