МЛБ отмени мачовете в Мексико и Пуерто Рико

МЛБ отмени мачовете в Мексико и Пуерто Рико

Планираните серии от редовния сезон на МЛБ в Мексико и Пуерто Рико тази година няма да се състоят заради пандемията от коронавирус. По програма на 18-19 април в Мексико сити трябваше да се изиграят два мача между Аризона Дайъмъндбекс и Сан Диего Падрес, а на 28-30 април в Сан Хуан бяха насрочени три мача между Маями Марлинс и Ню Йорк Метс.

По план първенството в Мейджър лийг бейзбол трябваше да бъде открито на 26 март, но в понеделник комисионерът Роб Манфред обяви, че сезон 2020 няма да започне преди средата на май. Причината е, че федералните власти в САЩ забраниха събирането на повече от 50 души на едно място в следващите два месеца.

"Сърцето ни се къса, че няма да играем пред невероятните фенове в Мексико тази година, но здравето и сигурността са на първо място. Обещаваме да се върнем скоро", написаха в свое изявление от клубното ръководство на Дайъмъндбекс.

Двете отменени серии в чужбина ще се проведат на домакинските стадиони на Дайъмъндбекс и Марлинс – съответно "Чейс Фийлд" във Финикс и "Марлинс Парк" в Маями. Конкретните дати ще бъдат определени при изготвянето на изцяло новата програма.

МЛБ има планирани още два мача извън САЩ и Канада през 2020 г. – минисерия между Сейнт Луис Кардиналс и Чикаго Къбс на Олимпийския стадион в Лондон на 13-14 юни. Засега гостуването в Европа остава в графика, но с оглед на извънредната ситуация във Великобритания изглежда все по-малко вероятно да се осъществи.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти