Тръмп: Спортът ни е нужен и трябва да го върнем

Тръмп: Спортът ни е нужен и трябва да го върнем

Комисионерите на НБА и НФЛ Адам Силвър и Роджър Гудел, както и собственикът на Далас Маверикс - Марк Кюбън, са сред 14-те влиятелни спортни фигури, които съветват правителството по време на пандемията, обяви американският държавен глава Доналд Тръмп.

Както е известно, НБА спря сезона през миналия месец след заболяването на Руди Гобер от коронавирус. НФЛ пък в момента е между сезоните, но на отборите по американски футбол им предстои драфт следващата седмица, а скоро и подготвителни кампове. От Лигата вече обявиха, че няма да допускат тренировки на нито един отбор, докато изолацията не падне в абсолютно всеки щат с франчайз.

"Спортът ни е нужен и трябва да си го върнем. Омръзна ми да гледам бейзболни мачове от преди 14 години", каза Тръмп.

Освен Силвър, Гудел и Кюбън, съветници на американския държавен глава са комисионерът на МЛБ Роб Манфред, президентът на UFC Дана Уайт, комисионерът на PGA Tour Джей Монахан, комисионерът на LPGA Майкъл Уан, председателят на USTA Патрик Галбрайт, комисионерът на MLS Дон Гарбър, председателят на WWE Винс Макмеън, вицепрезидентът на NASCAR Леса Кенеди, комисионерът на NHL Гари Бетман, собственикът на отбора по американски футбол Ню Ингланд Пейтриътс - Робърт Крафт, както и собственикът на Далас Каубойс - Джери Джоунс.

Докато Силвър и Манфред не очакват мачовете po баскетбол и бейзбол да започнат скоро, Уайт и Макмеън настояват UFC и WWE да провеждат своите програми. Кечът дори получи разрешение да записва на тренировъчния си комплекс в Орландо, след като властите във Флорида определиха WWE като важен бизнес.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти