Играят се късните мачове от деня в Лигата на конференциите, Ягелония изравни в Дания

Изиграха се първите осем мача от първия кръг на новия формат на турнира Лига на конференциите, който стартира с две срещи вчера. От 19:45 часа имаше няколко интересни двубоя, в които паднаха много голове, а не липсваха и изненади.

Дебютантът в евротурнирите Хайденхайм победи с 2:1 Олимпия (Любляна). Адриан Бек и Паул Ванер вкараха попаденията за германския тим. 18-годишният Ванер пропусна дузпа в 83-ата минута, но при добавката беше точен и осигури успеха за отбора си.

Хайденхайм стартира с победа

Легия (Варшава) се възползва от факта, че Бетис излезе предимно с резерви, и се наложи с 1:0. Попадението за домакините от Полша отбеляза защитникът Стийв Капуади преди почивката.

Легия наказа високомерието на Бетис

Отборът на Динамо (Минск), който бе отстранен по-рано през лятото от Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, прие шотландския Хартс в Азербайджан и загуби с 1:2. Серкъл Брюж пък постигна разгромен успех с 6:2 срещу Санкт Гален. Омония (Никозия) срази Викингур с 4:0, а с три точки стартираха още Молде, Астана и арменският Ноа.

От 22:00 часа има още осем двубоя, сред които са тези на Челси и Фиорентина, които играят съответно срещу Гент и ТНС. АПОЕЛ Никозия на Георги Костадинов пък гостува на Шамрок Роувърс. Още пет срещи ще се изиграят по същото време.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти