Много голове и любопитни резултати на старта в Лига Европа

След като в сряда се изиграха първите девет мача от откриващия кръг на Лига Европа за сезон 2024/25, в четвъртък станахме свидетели на още девет двубоя от първата седмица на турнира за тази есен. В тях се получиха доста интересни резултати, като не липсваха и изненади.

Фенербахче стартира кампанията си с домакинска победа над Роял Юнион СЖ с 2:1. Турският гранд поведе с попадение на Чаглар Союнджу и автогол на Кристиан Бургес, а гостите от Белгия намалиха в добавеното време чрез Рос Сайкс, след като Франьо Иванович пропусна дузпа. В двубоя имаше по един червен картон и за двата тима.

Фенербахче на Моуриньо започна с успех кампанията в ЛЕ, два червени картона и пропусната дузпа в края

В другия ранен мач Рейнджърс надви с 2:0 Малмьо ФФ. Шотландците вкараха гол още в 1-ата минута, когато Недим Байрами довкара топката след изстрел в гредата на Сирил Десерс. Второто попадение за отбора, воден от Филип Клеман, беше дело на Рос МакКозланд в 76-ата минута.

Гол от съблекалнята вдъхнови Рейнджърс срещу Малмьо

Най-голямото зрелище се получи в мача между Айнтрахт (Франкфурт) и Виктория (Пилзен). Германците водеха с 3:1 и се виждаха сигурни победители, но гостите от Чехия се добраха до равенство 3:3 с попадения на Принс Квабена Аду в 86-ата минута и Вацлав Йемелка в добавеното време.

Айнтрахт изпусна победата над Виктория в зрелищен мач

Аякс не се затрудни с Бешикташ и разгроми "черните орли" с 4:0. Голям брой турски фенове подкрепиха своите сънародници в Амстердам, но това не помогна. Аякс игра много силно и стигна до изразителен успех с две попадения на Мика Годс и попадения на Киън Фитц-Джим и Кенет Тейлър.

Младоците на Аякс разгромиха Бешикташ

Брага направи късен обрат срещу Макаби (Тел Авив), за да спечели с 2:1. Гостите от Израел излязоха напред с гол на Ошер Давид от дузпа в 30-ата минута, но с две попадения на звездата си Брума (88', 90+5 д.') Брага стигна до трите точки, а двама футболисти на Макаби получиха червени картони.

Луд обрат за Брага срещу Макаби (ТА)

Въпреки слабото си представяне в Лига 1, Лион показа класа с победа с 2:0 срещу шампиона в Лигата на конференциите Олимпиакос. Раян Шерки откри резултата в 65-ата минута, а в 71-ата резервата Саид Бенрама затвърди успеха на "хлапетата". В края Дуйе Чалета-Цар си вкара автогол, но той беше отменен.

Лион загатна за потенциала си с успех срещу Олимпиакос

Дербито на вечерта беше между Рома и Атлетик Билбао. Два от фаворитите в турнира направиха интересен двубой, завършил 1:1. Новото попълнение на "вълците" Артьом Довбик вдигна на крака феновете на "Олимпико" в 32-ата минута, но в 85-ата Айтор Паредес осигури точката на Атлетик.

Атлетик Билбао не позволи на Рома да тръгне с победа в Лига Европа

ФКСБ не се затрудни с най-големия аутсайдер в турнира РФС и спечели убедително с 4:1. Два гола за румънския шампион отбеляза Дариус Олару, който се отличи и с асистенция за откриващото попадение на Даниел Бирлигеа. За гостите от Латвия, водени от бившия халф на ЦСКА Викторс Мороз, вкара Жика Липушчек.

Ударно начало за ФКСБ

Най-късно приключи мачът между Тотнъм и Карабах, който зпочна по-късно заради трафика в Лондон. Раду Драгушин получи червен картон още в 6-ата минута и остави "шпорите" с човек по-малко, но въпреки това те се наложиха с 3:0 след голове на Бренън Джонсън, Папе Сар и Доминик Соланке.

Тотнъм се разправи с Карабах въпреки ранен червен картон

Още от Футбол свят

Виж всички