Полша и Австрия ще преследват победата на всяка цена

Националните отбори на Полша и Австрия излизат един срещу друг на “Олимпиящадион” в Берлин за втория си мач от група D на Евро 2024. Началният час на срещата е 19:00.

Двубоят е от голямо значение за двата тима след болезнените им загуби в първите им мачове на Европейското първенство в Германия. Поляците претърпяха обрат и отстъпиха с 1:2 на Нидерландия след късно попадение на Ваут Вегхорст, докато австрийците загубиха минимално с 0:1 от Франция, и то след автогол на Максимилиан Вьобер. Очертава се именно Полша и Австрия да се борят за третото място в групата, което може да гарантира участие на елиминациите, така че победата в днешния мач е много важна и за двата отбора.

Ралф Рангник: Двубоят с Полша ще бъде решаващ

През този век те са се изправяли един срещу друг пет пъти, като “Дружина полска” няма нито една загуба в тези мачове. Тимът има две победи в квалификациите за Мондиал 2006 с 3:1 като гост и 3:2 на своя терен. В мача на Евро 2008 пък се стига до равенство 1:1 помежду им. Последните две срещи са от евроквалификациите през 2019 година, когато поляците побеждават с 1:0 в своята визита, а след това правят нулево реми като домакини на австрийците.

Селекционерът на Полша чака зелена светлина от лекарския щаб на тима за Левандовски

Голямата въпросителна преди двубоя е дали суперзвездата на Полша Роберт Левандовски ще бъде на разположение на селекционера Михал Пробиеж. Опитният нападател пропусна първия мач с Нидерландия поради контузия, но в полския щаб до последно ще се надяват, че той ще успее да се възстанови на време за днешния мач. Също така централният бранител Бартош Саламон, който получи травма срещу нидерландците, най-вероятно ще бъде заменен от Павел Давидович. От друга страна, в австрийците нямат кадрови проблеми и не се очакват големи промени в техния титулярен състав.

Още от Футбол свят

Виж всички