Вече са ясни двама от повиканите за Германия за Евро 2024

Германският футболен съюз обяви първите две повиквателни за Бундестима за предстоящото домашно Евро 2024 - това са защитниците Нико Шлотербек (Борусия Дортмунд) и Йонатан Та (Байер Леверкузен).

Бранителят на финалиста в Шампионската лига беше обявен в неделя вечерта в новинарското телевизионно предаване Tagesschau. 24-годишният Шлотербек не бе повикан за последните приятелски мачове на Германия срещу Франция и Нидерландия през март. След тях обаче представянето му се подобри значително и с изявите си той заслужи да е част от състава на селекционера Юлиан Нагелсман на европейския шампионат.

Гнабри почти сигурно пропуска Евро 2024

Повиквателната на Йонатан Та, която бе обявена от популярния инфлуенсър Рашид Амид, пък не е изненада, след като той игра в центъра на защитата на Бундестима заедно с Антонио Рюдигер при победите срещу “петлите” и “лалетата”. 28-годишният футболист е неизменна част от отбраната на Байер (Леверкузен), който вече 50 мача не е побеждаван във всички състезания и се бори за исторически требъл, а до края на сезона остават само три срещи.

Селекционерът на Германия Нагелсман ще съобщи пълния състав на отбора за Евро 2024 в четвъртък, но някои от играчите ще бъдат обявени по различни начини в дните преди това. Ще бъдат използвани креативни методи като социални медии, популярни инфлуенсъри, телевизионни предавания и други.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти