Резултати и голмайстори в Шампионската лига

Надпреварата в Шампионската лига продължи с двубоите от четвъртия кръг в груповата фаза. Мачовете тази вечер бяха между същите съперници от предишния път, но при разменено гостуване. Станахме свидетели на осем двубоя от групи “Е”, “F”, “G” и “H”, които предложиха очакваното зрелище. 

Барселона изненадващо загуби с 0:1 гостуването си на Шахтьор (Донецк), като мачът се изигра на стадиона на Хамбургер ШФ в Германия. Единствения гол реализира Данило Сикан в 40-ата минута. По този начин Барса пропусна да си гарантира място на 1/8-финалите. За украинския тим пък това беше последен шанс да се намеси в битката за едно от първите две места в група "Н".

Шахтьор наказа разочароващ Барселона

В другия двубой от групата Порто прие Роял Антверп, който вече разгроми с 4:1 като гост. "Драконите" се наложиха с 2:0 след точни изстрели на Еванилсон от дузпа в 32-ата минута и Пепе в добавеното време. Белгийците останаха в намален състав още в началото на втората част заради червен картон на Юрген Екеленкамп. С победата Порто се изравни на върха в класирането с Барселона. Двата тима имат по 9 точки. Роял Антверп е последен с 4 загуби.

Порто тресна белгийци и се изравни с Барселона, гол на Пепе ще остане в историята

В група "F" Борусия (Дортмунд) надигра Нюкасъл с 2:0 и направи голяма крачка към участие в следващата фаза. Германците вече надделяха с 1:0 на Острова, а “свраките” бяха амбицирани за реванш, но отстъпиха и на "Сигнал Идуна Парк". Точни за Борусия бяха Никлас Фюлкруг в 26-ата минута и Юлиан Брант в 79-ата. С успеха "жълто-черните" събраха 7 точки, а Нюкасъл има 4.

Борусия Дортмунд надигра Нюкасъл и направи сериозна крачка към следващата фаза

Дербито на вечерта беше на “Джузепе Меаца”, където Милан обърна с 2:1 Пари Сен Жермен и запази шансове за калсиране на осминафиналите. "Росонерите" не бяха отбелязали нито един гол в предишните си три мача, а днес се оказаха догонващи още в началото след попадение на бившия защитник на Интер Милан Шкриняр. Рафаел Леао изравни много скоро, а през второто полувреме ветеранът Оливие Жиру донесе победата на миланския гранд, който вече има 5 точки и сериозно завърза интригата в групата.

Вдъхновен Милан обърна ПСЖ и завърза “групата на смъртта” в ШЛ

Носителят на трофея Манчестър Сити се класира за 1/8-финалите. Тимът на Джосеп Гуардиола посрещна Йънг Бойс и го победи с 3:0. Ерлинг Холанд отбеляза два от головете за "гражданите", а освен него точен беше и Фил Фоудън. Сандро Лаупер от гостите пък получи червен картон в 53-ата минута, когато крайният резултат вече беше оформен. С пълен актив от 12 точки Ман Сити не може да бъде изместен от едно от първите две места в групата.

Ман Сити не срещна съпротива от Йънг Бойс и се класира за следващата фаза

РБ (Лайпциг) също си гарантира място във фазата на директните елиминации. Германският тим надви с 2:1 Цървена звезда в Белград и събра 9 точки. Шави Симонс и Лоис Опенда се разписаха за гостите, а Бенямин Хенрикс си вкара автогол десетина минути преди края, но Звезда не можа да стигне поне до равенство, с което да вземе предимство в битката с Йънг Бойс за третата позиция.

РБ Лайпциг взе своето на "Мала Маракана" и е сигурен осминафиналист

В група "Е" има нов лидер - Атлетико Мадрид. Отборът на Диего Симеоне разгроми Селтик с 6:0 и постигна най-убедителната си победа в Шампионската лига. По два гола вкараха Антоан Гризман и Алваро Мората, а по един добавиха Самуел Лино и Саул Нигес. Дайзен Маеда от гостите получи червен картон още преди почивката. С успеха Атлетико събра 9 точки и води пред Лацио и Фейенорд, а "Селтик е последен с едва 1 точка.

Атлетико разкъса Селтик за рекордната си победа в ШЛ

Лацио взе реванш срещу Фейенорд, от който преди две седмици загуби с 1:3 в Нидерландия. "Орлите" спечелиха с 1:0 на "Олимпико" и излязоха на второ място в групата. Точен за отбора на Маурицио Сари беше Чиро Имобиле в добавеното време на първата част. Въпреки поражението, Фейенорд също има шансове да продължи напред.

Юбилеен гол на Имобиле донесе ценен успех на Лацио срещу пряк конкурент
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти