Тойота потвърди Ожие за рали "Централна Европа"

Отборът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) официално потвърди, че Себастиен Ожие ще се върне зад волана на Yaris GR Rally1 за рали „Централна Европа“ в края на месеца. По-рано самият Ожие разкри, че ще атакува победата в предпоследния старт за годината, а днес от Тойота потвърдиха неговото участие в ралите, което ще бъде базирано в Пасау (Германия) и ще включва отсечки в Чехия, Австрия и Германия.

Ожие ще преследва победата в рали „Централна Европа”

Освен Ожие цветовете на Тойота в рали „Централна Европа“ ще защитават още Кале Рованпера, Елфин Еванс и Такамото Кацута. Много вероятно именно в това състезание Рованпера да спечели своята втора поредна титла. За целта след него той ще трябва да има аванс от повече от 30 точки пред Еванс, а разликата между двамата след рали „Чили“ е 31 пункта.

Очаква се Ожие, Рованпера, Еванс и Кацута да оформят пилотския квартет на Тойота и за домашната надпревара на японската марка – рали „Япония“, с което ще приключи сезонът. Състезанието в Страната на изгряващото слънце ще бъде между 16 и 19 ноември, а рали „Централна Европа“ е предвидено за периода 26-29 октомври. И двете ралита ще бъдат изцяло на асфалт.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти