Финалистите от миналия сезон ще играят на полуфиналите за Купата на Германия

Фрайбург ще играе като домакин на РБ Лайпциг на полуфинала за Купата на Германия в повторение на миналогодишния финал за трофея. Жребият за последните мачове преди фиректния спор за трофея беше теглен днес. В другата полуфинална двойка Щутгарт е домакин на Айнтрахт (Франкфурт), като мачовете са планирани на 2-и и 3-и май. Битката за трофея ще се състои на 3-и юни на Олимпийския стадион в Берлин и с тази среща ще приключи сезонът в Германия

По пътя до тук РБ Лайпциг елиминира Борусия (Дортмунд), в момента на 2-ро място в Бундеслигата. Фрайбург пък шокира шампиона на страната Байерн (Мюнхен) с 2:1 като гост. 

Миналата година РБ Лайпциг спечели купата на страната и това е техният първи трофей в клубната витрина, а в последните си седем мача срещу този съперник няма поражение. Фрайбург също няма сериозен трофей до момента. 

Щутгарт е печелил купата на страната за последно през 1997 година с българската легенда Красимир Балъков в състава си, докато Айнтрахт има доста по-пресни приятни спомени с успешен финал от 2018 година.

Още от Футбол свят

Виж всички