В Ред Бул са дискутирали заповедите от бокса след случилото се в Джеда

Отборът на Ред Бул спечели своята втора поредна двойна победа от началото на сезон 2023 във Формула 1 по време на Гран При на Саудитска Арабия преди две седмици. Триумфът на „Биковете“ в Джеда обаче бе засенчен от игнорираните от финиширалия втори Макс Верстапен заповеди от бокса в заключителната фаза на състезанието.

Едва за втори път Ред Бул печели две поредни двойни победи

При оставащи 15 обиколки до края на надпреварата и Верстапен, и неговият съотборник Серхио Перес получиха инструкции от бокса да намалят своето темпо, след като и двамата се оплакаха от различни проблеми. Световният шампион обаче избра да не се съобрази с тази инструкция и продължи да поддържа по-високо темпо, настигайки Перес.

Верстапен се оплака от Ред Бул

Разбира се мексиканецът също повиши своята скорост в отговор на действията на Верстапен и двамата започнаха да дават сходни времена. Това накара Верстапен да се откаже от преследването на победата, но той все пак даде всичката газ във финалния тур, за да запише най-бързата обиколка, която преди това бе дело именно на Перес.

Еди Джордън: Перес спечели в Джеда заради отборни заповеди

След финала мексианецът заяви, че ще иска обяснение от Ред Бул за загубената точка от състезанието в Джеда и изглежда той го е получил.

Перес иска обяснение за загубената най-бърза обиколка

„Може би имаше неразбирателство между мен и инженера ми (Хю Бърд). Аз съжалявам, че не атакувах най-бързата обиколка на финала, защото мислех, че такава е инструкцията ни. Но в същото време не ми бяха казали нещо по-различно от това, което бяха казали на Макс. Всичко си зависеше от нас.„След състезанието говорих с инженерите ми и с Кристиан (Хорнър) и всичко беше разяснено. Не е нещо голямо“, каза Перес пред медиите преди старта на уикенда за Гран При на Австралия.

Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес

Преди състезанието в Мелбърн мексиканецът заема второто място в класирането при пилотите с актив от 43 точки и изоставане от само една от Верстапен. Тази разлика между двамата, които имат по една победа и по едно второ място до момента през сезона, идва от записаната от световния шампион най-бърза обиколка в Джеда.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти