Верстапен се оплака от Ред Бул

Световният шампион Макс Верстапен не успя да скрие недоволството си след финала на Гран При на Саудитска Арабия, където победата взе съотборника му Серхио Перес, а той остана втори.

Перес беше начело от старта до финала, а Макс успя да си пробие път до второто място като стартира 15-и, след което от Ред Бул казаха на двамата си пилоти, че ще завършат състезанието без да променят класирането.

Все пак Макс не послуша напълно състезателния си инженер и натисна сериозно малко преди края, за да запише най-бързата обиколка в състезанието и да вземе допълнителната точка за нея.

Обрат! ФИА върна подиума на Алонсо
Обрат! ФИА върна подиума на Алонсо

„Разбира се, всички в тима са щастливи, но аз лично не съм щастлив – обясни в Джеда Макс. – Защото аз не съм тук, за да съм втори, особено, когато се трудим толкова упорито. Всички в тима полагат сериозни усилия, за да сме в челото и да се борим.”

Хорнър: Най-доброто състезание на Перес
Хорнър: Най-доброто състезание на Перес

Верстапен и тимът потвърдиха, че предупреждението към него преди края на състезанието е дошло заради притеснения, че в колата му може да се появи технически проблем и това е било основният фактор той да върне газта.

Серхио Перес триумфира в Джеда, Верстапен стигна до второто място
Серхио Перес триумфира в Джеда, Верстапен стигна до второто място

„Хареса ми тази битка от дъното до челото на колоната, нямам нищо против, че се случи така, но когато се бориш за световната титла и особено, когато изглежда, че в тази битка ще участват само двама пилоти, то трябва да направим така, че и двете коли да са надеждни”, допълни Верстапен.

Верстапен: В началото не ми беше лесно в трафика
Верстапен: В началото не ми беше лесно в трафика

По-късно Макс допълни, че е атакувал най-бързата обиколка в края, за да вземе колкото се може повече точки от състезанието, което беше ясно, че няма да спечели.

„Съботата се оказа гаден ден за нас и когато си втори, трябва да вземеш и допълнителната точка – обясни световният шампион. – Трябва да работим по-добре като отбор, ако нямахме тези проблеми в събота, състезанието за мен щеше да е напълно различно. Ограничихме загубите, но трябваше да спечеля тук.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти