Еди Джордън: Перес спечели в Джеда заради отборни заповеди

Според Еди Джордън победата на Серхио Перес в Гран При на Саудитска Арабия миналата седмица е била резултат на отборни заповеди, които са били използвално от тима на Ред Бул.

По думите на ирландеца „биковете“ са позволили на Чеко да триумфира в Джеда, за да бъде запазена хармоният в отбора.

Хил: Перес няма да се даде без бой
Хил: Перес няма да се даде без бой

„Малко съм притеснен, тъй като в нормални обстоятелства Макс Верстапен щеше да спечели Гран При на Саудитска Арабия. Мисля, че в Ред Бул се бяха разбрали да оставят Серхио Перес да спечели състезание, ако завоюва полпозишъна и води през цялото време. Какво щеше да се случи с отбора, ако те не бяха оставили Перес да спечели?

„Ако аз бях на мястото на Чеко аз нямаше да оставя Верстапен да ме изпревари. Аз мисля, че имаше разбирателство, че ако Верстапен стигне до втората позиция и Перес е първи той ще го остави да спечели“, каза Джордън.

Маса: Перес е бърз, но нестабилен
Маса: Перес е бърз, но нестабилен

Той също така добави, че Верстапен е щял да спечели състезанието в Джеда, ако не са били тези отборни заповеди.

Верстапен се оплака от Ред Бул
Верстапен се оплака от Ред Бул

„Аз се изненадах, когато чух Макс да се оплаква от полуоската. Ако ти остават 15 обиколки и имаш проблем в полуоската, то тя ще се счупи, но ние чухме, че отборът му му каза, че нещата изглеждат добре. Дали това не беше някакъв код? Може би ровя малко зад колисите, но аз мисля, че Макс щеше да спечели състезанието, ако му бяха позволили да го стори“, обясни Джордън.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти