Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес

Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес

След две двойни победи на Ред Бул в първите две състезания от сезона във Формула 1, световният шампион Макс Верстапен и съотборникът му Серхио Перес са основните фаворити за титлата през 2023. Макс е начело в класирането с 1 точка аванс пред Перес, която той спечели с най-бързата обиколка малко преди финала в Саудитска Арабия.

С оглед на начина, по който Ред Бул ръководят пилотите си, мнозина очакват, че Серхио Перес няма да получи реална възможност да се бори с Верстапен, най-малкото защото мексиканецът трябваше да помага на Макс, особено през 2021 година в битката му с Люис Хамилтън.

Шефовете на Ред Бул, основно Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко редовно се провалят в опитите си да ръководят пилотите си, но сега Хорнър заяви, че тази година ще е различно.

Доктор Марко разказа как се е накарал на Йос Верстапен
Доктор Марко разказа как се е накарал на Йос Верстапен

„За нас, като отбор, отговорността е да дадем на двамата ни пилоти равен шанс, еднакви възможности, едни и същи коли, да се борят за титлата – заяви Хорнър през Sky F1. – И от тях вече ще зависи какво ще направят на пистата. Ние разполагаме с двама страхотни пилоти в лицето на Макс и Серхио, между двамата има взаимно уважение и очаквам това да продължи така.”

10 години от скандала “Мулти 21”
10 години от скандала “Мулти 21”

Отношенията между Верстапен и Перес бяха отлични до миналата година, като през 2021 Серхио допринесе сериозно за титлата на Макс, след като задържа Люис Хамилтън във финалната битка в Абу Даби. Но в Бразилия миналата година Макс не изпълни заповедите от бокса да върне позицията на Перес и така Серхио загуби ценни точки в битката за второто място в крайното класиране, което така и не успя да вземе. 

Еди Джордън: Перес спечели в Джеда заради отборни заповеди
Еди Джордън: Перес спечели в Джеда заради отборни заповеди

В Саудитска Арабия Макс отново не изпъни заповедите от бокса докато преследваше Перес, който беше начело, но Серхио демонстрира, че може да отговори на натиска на световния шампион, който накрая се отказа да го гони. Все пак, Макс отново не послуша тима и записа най-бързата обиколка, за да вземе бонус точката от Перес и да е начело в класирането.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти