Алиу Сисе: Не показахме всичко, което можем

Селекционерът на Сенегал Алиу Сисе призна, че отборът му е бил надигран от Англия. “Лъвовете от Теранга” загубиха с 0:3 на осминафиналите на Мондиал 2022 и напускат турнира, но оставиха добри впечатления си изявите си. 

“Първите 30 минути бяха интересни, но пропуснахме положенията си. Англия игра много силно. Те ни превъзхождаха в единоборствата, а освен това са отлично подготвени в техническо отношение. Не показахме всичко, на което сме способни. Работихме в продължение на години, за да стигнем тук. Англия обаче е на 5-о място в световната ранглиста и разликата си пролича. Гордея се с момчетата. Трябва обаче да признаем по-високата класа на англичаните. Вторият им гол ни постави под голямо напрежение. След третия всичко беше ясно. Дори тогава не се предадохме и продължихме да атакуваме. Харесвам този манталитет на отбора”, анализира Сисе

Сенегал не помни по-тежка загуба на голямо първенство

“Участието ни на Световното първенство е част от развитието ни като отбор. Това е дълъг процес. Трудим се постоянно, за да повдигнем нивото си. Искаме да се конкурираме със съперници от най-висока класа. Разбира се, че ни липсваше Садио Мане. Но съм доволен от представянето ни във всички 4 мача в Катар”, продължи бившият халф. 

“Направих три смени на почивката, защото не исках да допуснем 10 гола. Трябваше да създадем проблеми на Англия”, добави Сисе.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти